Tur till Väderöarna i Fjällbacka

Båt till Väderöarna i Fjällbacka

Boka turen med Fjällbacka Skärgårdstjänst 

När du besöker Bohuslän och Fjällbacka så är det nästan ett måste att även få uppleva Väderöarna. Fjällbacka Skärgårdstjänst erbjuder dig att boka vår båt och guide för en tur till Väderöarna i Fjällbacka. 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information eller att göra en bokning online. Pris för vuxna är 500 kr per person och barn under 12 år 350 kr. Vi avgår från centrala bryggan i Fjällbacka, vid Ingrid Bergmans torg. 

Vi samarbetar med Väderöarnas Värdshus och kan erbjuda ett bra pris på lunch i deras restaurang. Uppge i bokningen om och hur många lunchpaket du vill boka.

Fjällbacka Skärgårdstjänst är en del av Tanum Turist och tillsammans vill vi erbjuda våra turister och besökare allt det bästa, och det mest unika med kusten i Bohuslän och Fjällbacka. 

Vår kunniga guide kommer att följa med på turen, ocunder resans gång kommer han att berätta spännande fakta om både Väderöarna och det marina livet runt omkring. Det finns mycket att berätta om, från både förr och nu! 

Upplev en tur till Väderöarna i Fjällbacka 

Det ligger något magiskt över Väderöarna. Under båtfärden dit så ser man sälkolonier där sälarna ligger på solvarma granithällar och man ser sjöfåglar som är på jakt efter byten i havet. Naturen är storslagen här och man kan aldrig se sig mätt på den.  

En tur till Väderöarna i Fjällbacka ger dig en speciell naturupplevelse som bara går att få här. Havsområdet mellan Väderöarna och Koster är ett av landets mest artrika och här finns det fortfarande levande korallrev. 

För ett härligt äventyr på havet,
boka en båttur till Väderöarna i Fjällbacka 

Väderöarna är ett marint naturreservat. Med hundratals kobbar och öar så bildar det en av Sveriges allra västligaste ögrupper. Från Fjällbacka är den belägen ca 13 km bort när man tar båtvägen över Väderöfjorden.  

Turen går delvis över öppet hav, så det kan bli riktigt blåsigt sjöväder. Tänk därför på att ta med lämpliga kläder för detta, och glöm inte solskyddet. Och en trolig anledning till att ögruppen fick sitt namn Väderöarna för länge sedan, ja det kan vara för att den har ett av Sveriges blåsigaste, men också varmaste och soligaste klimat. 

Vi ser fram emot en tur till Väderöarna tillsammans med dig!