Skärgårdstur i Fjällbacka

Båtturer i Fjällbacka

Bohuslän och Fjällbacka är känt för sin vackra skärgård. Med hundratals öar är vår skärgård en helt unik miljö. När du är här på besök, eller om du turistar i ditt eget närområde och vill uppleva hela känslan, så är vårt tips att boka en av våra uppskattade båtturer i Fjällbacka.

Boka båtturer i Fjällbacka

Du är varmt välkommen att kontakta oss för information eller för att göra en bokning. Du kan också boka online här. Avgång sker vid centrala bryggan i Fjällbacka, vid Ingrid Bergmans torg. Flytvästar finns förstås att låna ombord.

Fjällbacka Skärgårdsservice är en del av Turistrådet Västsverige och Tanum Turist. Tillsammans ger vi våra turister och besökare i Tanum och Bohuslän många oförglömliga upplevelser.

Njut av havsluften och vackra vyer

Vi kommer att kryssa fram med båten bland slätslipade klippor av röd granit, och bland öar med fyrtorn och sandstränder.

Privata båtturer i Fjällbacka

Vår båt går att boka för 1-12 passagerare. Förutom våra fasta turer kan du boka den som båttaxi och chartrade turer.

Båttaxi Tanum

Fjällbacka Skärgårdstjänst erbjuder båttaxi året runt. Om du ska på festligheter så kan du ta havsvägen genom att boka oss som en krogtaxi. Vi åker utmed hela tanumskusten och hämtar på öar och bryggor runt om i Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund.

Romantisk båttur i solnedgång

Vad kan vara mer romantiskt än en båttur vid solnedgång? Här vid havet är solnedgångarna magiska och en båttur för två i solnedgången är något för alla romantiker! Ta med kärleken, en flaska vin och något gott att äta för att njuta av medan solen går ner bortom horisonten.

Badtur

Ta med någon, eller några, som du tycker om och åk på en tur för att hitta en alldeles egen badstrand. Det finns många fina ständer här som man bara når med båt, och vi känner till dem alla.

Våra guidade båtturer i Fjällbacka

Sälsafari

Ge dig själv upplevelsen att se knubbsälar i sin naturliga miljö. Det finns gott om säl här i vår Bohuslänska skärgård, så vi har stora chanser att få se sälar både i vattnet och på land. Läs om vår sälsafari i Fjällbacka.

Väderöarna

Det ligger något magiskt över Väderöarna. Naturen är storslagen här och en tur till Väderöarna ger dig en speciell naturupplevelse som bara går att få här. Här finns mer information om vår tur till Väderöarna.

Skärgårdstur

En skärgårdstur med oss kommer att ge dig både kunskap och glädje. Vår skeppare och guide kommer att berätta allt om platserna och öarna som vi passerar. Under färden kommer du att få se många vackra öar och kända platser. Läs gärna mer om vår skärgårdstur i Fjällbacka.

Hummerfiske på hösten (slutet av september-december)

Häng med oss på hummerfiske i Fjällbacka! Vi ger oss ut med båten tidigt på morgonen för att prova lyckan med våra hummertinor. Under turen är vår skeppare med och visar, förklarar och berättar allt om hur hummerfiske går till. Här finns mer information om vår populära båttur med hummerfiske.