Hummerfiske i Fjällbacka | Bohuslän | Västkusten

Hummerfiske i Fjällbacka

Hummer-fiske Fjällbacka · Bohuslän · Västkusten

Vill du följa med oss på hummerfiske i Fjällbacka? Det är en spännande och speciell upplevelse, och hummerpremiären är alltid en av årets höjdpunkter för många här på den Bohuslänska västkusten. Upplevelsen ger mer än bara hummerfiske, den innehåller också en fantastisk skärgårdsmiljö och du kommer få många nya kunskaper både om hummern och havet.

Hummersafari

Det är precis lika spännande som det låter med hummersafari. Vi ger oss ut med båten tidigt på morgonen och provar lyckan med våra hummertinor. Under turen är vår skeppare med och visar, förklarar och berättar om hur hummerfiske går till.

Du får dra upp tinorna för hand och vittja fångsten. Efteråt får du agna om och kasta tillbaka tinorna i havet, precis som yrkesfiskarna gör.

Oftast finns det humrar i tinorna och ibland är det även en och annan kräfta i dem.

Boka en båttur med hummerfiske i Fjällbacka

Turen är bokningsbar efter att hummersäsongen har börjat, och hummerpremiären infaller alltid kl 7.00 den första måndagen efter 20:e september varje år. Därefter pågår säsongen fram till sista december. Vi avgår från centrala bryggan i Fjällbacka, vid Ingrid Bergmans torg.

Vår omtyckta tur med hummerfiske i Fjällbacka går att boka för både privatpersoner och företag. Båten Rigolo har plats för 1-12 personer och turen tar 2-3 timmar. Välkommen att kontakta oss för mer information eller för att göra en bokning. Turen avgår tidigt och behöver du boende i samband med hummerturen så finns det flera populära hotell i Fjällbacka där du kan boka rum.

Bra stövlar eller kängor som tål väta behöver du ha på dig, samt handskar och varma vind- och vattentäta ytterkläder.

Hummerfiske i Fjällbacka

Hummerfiske i Fjällbacka och Bohuslän

Det är inte utan anledning som hummer kallas för havets svarta guld. År 2020 såldes årets första humrar för 34.000 kr kilot på Göteborgs fiskauktion. Men det är en bit från rekordet från 2012, då kostade premiärhummern 102.000 kr/kg.