Skärgårdstur i Fjällbacka | Bohuslän | Västkusten

Skärgårdstur i Fjällbacka

Skärgårdstur Fjällbacka | Bohuslän | Västkusten

Guidade skärgårdsturer med båt

En guidad skärgårdstur i Fjällbacka är en perfekt sightseeing för dig som är här på besök. Du kommer att få se Fjällbackas allra vackraste platser och samtidigt få avnjuta en rejäl dos av uppfriskande havsluft.  

Njut av luften, vackra vyer och underhållande guidning 

Vi kommer att kryssa fram med båten bland slätslipade klippor av röd granit, och bland öar med både fyrtorn och sandstränder. Vår skeppare och guide styr båten med van hand och kommer att berätta allt om platserna och öarna som vi passerar. Oftast får vi också se sälar som ligger och solar sig på de saltstänkta klipporna. En skärgårdstur i Fjällbacka kommer att ge dig både kunskap och glädje. 

Boka skärgårdstur i Fjällbacka 

Vår skärgårdstur i Fjällbacka går att boka för 4-12 st passagerare. Turen är 1,5 timme lång och priset är 300 kr per vuxen och 200 kr per barn under 12 år.

Sommaren 2024 har vi avgångar dagligen kl 11:00 samt 12.30.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information eller för att göra en onlinebokning. Vi avgår från centrala bryggan i Fjällbacka, vid Ingrid Bergmans torg. Flytvästar finns att låna ombord.  

 Fjällbacka Skärgårdsservice är en del av Västsverige och Tanum Turist. Tillsammans ger vi våra turister och besökare Tanum och Bohuslän många oförglömliga upplevelser.  

Båttur till Väderöarna i Fjällbacka

En rofylld skärgårdstur i Fjällbacka 

Några av öarna som du kommer få se på skärgårdsturen är KalvönValönHjärterön, Kråkholmen, Bringebarsholmen och Florön. Vår guidade båttur avslutas förstås inte innan vi fått se Ingrid Bergmans sommarhus på Dannholmen. 

Bohuskusten och Fjällbacka skärgård är bland de vackraste platserna på jorden. Det tycker både vi och tv-kanalen CNN som har rankat den som ett av världens tio vackraste vildmarksområden.  

Med sina 8000 öar utgör Bohusläns skärgård en världsunik miljö. Många av öarna ligger här i Fjällbacka och nu kan du få uppleva dem genom en rofylld skärgårdstur i Fjällbacka magiska skärgård. 

För dig som vill se ännu mer så erbjuder Fjällbacka Skärgårdstjänst också sälsafari och båtturer till Väderöarna. Du kan också boka en privat, chartrad båttur med oss.