Sälsafari – Fjällbacka | Bohuslän | Västkusten

Sälsafari i Fjällbacka

Sälsafari i Fjällbacka · Bohuslän · Västkusten

Upplev sälsafari med oss på Fjällbacka Skärgårdstjänst 

Följ med oss på sälsafari i Fjällbacka skärgård! Förutom en härlig stund på havet så får du se Bohusläns landskapsdjur knubbsälen i sin naturliga miljö. En sälsafari i Fjällbacka är något som du sent kommer att glömma.  

Det finns gott om säl i Fjällbackas skärgård så vi har stora chanser att få se sälar både i vattnet och på landFörutom knubbsäl så kommer vi att få se mycket sjöfågel och kanske till och med en tumlare. 

Boka sälsafari i Fjällbacka 

Ring oss för mer information, eller boka platser online för en riktigt spännande sälsafari i Fjällbacka. Under högsäsong så har vi också flera andra guidade turer här i vår vackra skärgård. 

Priset är 500 kr per vuxen och 350 kr för barn under 12 år. Turen är 3,5 timme lång och inkluderar en timme på Väderöarna. Sommaren 2024 har vi avgång kl. 14.00 varje dag mellan 1 juni och 31 augusti. 

Vår båt avgår från centrala bryggan i Fjällbacka, vid Ingrid Bergmans torg. Avgångar sker dagligen under högsäsong! Flytvästar finns att låna ombord. 

Tag gärna med en fikakorg! Goda mackor och annat finns att köpa i Fjällbacka Fiskaffär

Fjällbacka Skärgårdstjänst är en del av Turistrådet Västsverige och Tanum Turist. 

Sälsafari i Fjällbacka – en upplevelse att minnas länge 

Guidad tur i den Bohuslänska skärgården 

Båten som vi åker med är charmig och ger en äkta skärgårdskänsla medan den säkert tar oss fram över vattnet. Under turen så blir du guidad bland kobbar och skär, och under båtfärden så får du ta del av massor av spännande fakta om knubbsälar och sjöfåglar. Sjöfåglar som vi har gott om här runt Fjällbacka är bland andra labb och tobisgrissla 

Knubbsäl 

Knubbsälar är mycket fascinerande djur. De är väldigt söta att se på men de är rovdjur som fångar och äter mycket fisk. Visste du att en knubbsäl kan väga ända upp till 150 kg och att knubbsälshonor kan bli så gamla som 35 år?  

Även om de är däggdjur så är sälar väldigt bra på att simma, de kan vara under vattenytan i upp till 30 minuter och även djupdyka så långt som 200 meter. Visst låter det som en härlig upplevelse att få se dessa djur på riktigt?